Chef Daniele Lippi
Acquolina, Michelin*
Rim, Italija
www.acquolinaristorante.it
» IGF 2019 Masterclass: Apparente – mente
» Show cooking: Čičoka kao artičoka
“Čičoka kao artičoka” je autorsko jelo chefa Danielea Lippija u kojem čičoku obrađuje i kuha kao artičoku, te prži i prezentira u tanjuru u kojem latice artičoke zapravo postaju listići korijena: rezultat su tekstura i okus najsličniji artičoki «alla romana», tradicionalnom jelu rimske kuhinje.
Ljubitelj kreativnog kuhanja i izrade kruha, Daniele Lippi rođen je 1990., a radi kao chef u restoranu Acquolina. Karijeru započinje radeći u Conviviu gdje postaje Sous Chef (zamjenik voditelja kuhinje), a potom i Head Chef 2015. godine. U najvažnijem međunarodnom kulinarskom natjecanju, Bocouse D'or, koje se održava u Albi sudjeluje s velikim zadovoljstvom 2016. u sklopu talijanskog tima. Obuku je obogatio stječući iskustva u inozemstvu: prvo u Parizu u Pavillon Ledoyen, u Albi s chefom Enricom Crippom, u Chicagu s Grantom Achatzom u restoranu Alinea.